În anul 2020, Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române aniversează 100 de ani de existență în slujba națiunii şi a Istoriei sale. Sărbătoarea a fost insemnată prin trei evenimente precum:

Ceremonia de Deschidere

Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a găzduit în data de 3 Februarie 2020 ceremonia de deschidere a Conferinței Internaționale „ISTORIA ȘI SCRISUL ISTORIC AZI: OPȚIUNI METODOLOGICE, PARADIGME, AGENDĂ”.

Conferinţa Internaţională

Aproximativ 225 de participanți din țară și din străinătate au fost asteptați în perioada 3-5 februarie, la o conferință științifică de anvergură, intitulată “ISTORIA ȘI SCRISUL ISTORIC AZI: OPȚIUNI METODOLOGICE, PARADIGME, AGENDĂ”.
Evenimentul a fost considerat unul dintre cele mai ample manifestări științifice organizate de Institutul de “Istorie George Barițiu” în cele 10 decenii de existență!

Spectacol Aniversar Centenar IIGB

Opera Națională Română din Cluj-Napoca a oferit în onoarea Institutului de Istorie “George Barițiu” spectacolul Elixirul Dragostei – „L´Elisir d´Amore”, în data de 2 februarie 2020, începând cu orele 18:30.